Τηλ.: 211 4002560 Κιν.: 6946258562 Λ.Ειρήνης 6, Πεύκη

image-338853-icon.jpg

FAQ​​​​​​​

Είναι φυσιολογικό να ματώνουν τα ούλα μου

Τα υγιή ούλα έχουν ρόδινη χροιά και φυσιολογικά δεν αιμορραγούν. Η αιμορραγία, είτε αυτόματα, είτε κατά το βούρτσισμα είναι από τα πρώτα σημεία φλεγμονής των περιοδοντικών ιστών. Η φλεγμονή αυτή μπορεί να είναι εντοπισμένη στα ούλα (ουλίτιδα) ή να εκτείνεται βαθύτερα στους στηρικτικούς ιστούς του δοντιού (περιοδοντίτιδα). Η ακριβής διάγνωση γίνεται μετά από εμπεριστατωμένη κλινική εξέταση και μέτρηση της περιοδοντικής σχισμής από τον οδοντίατρο, ο οποίος θα καθορίσει την κατάλληλη θεραπεία, με βάση το ιστορικό και τη βαρύτητα του προβλήματος του ασθενούς.

 Έχω κακοσμία. Πώς αντιμετωπίζεται;

Η κακοσμία μπορεί να οφείλεται είτε σε ελλιπή καθαρισμό της στοματικής κοιλότητας, είτε σε κάποιο οδοντικό (π.χ. τερηδόνα) ή περιοδοντικό (π.χ. ουλίτιδα, περιοδοντίτιδα) πρόβλημα. Μια επίσκεψη στον οδοντίατρο μπορεί να εξακριβώσει τη διάγνωση και να δώσει λύση στο πρόβλημα είτε αποκαθιστώντας τη βλάβη είτε δίνοντας τις κατάλληλες οδηγίες στοματικής υγιεινής

Είναι ασφαλές να κάνω λεύκανση;

Η λεύκανση είναι μια απόλυτα ασφαλής μέθοδος που μπορεί να σας εξασφαλίσει ένα λευκότερο και πιο ελκυστικό χαμόγελο, εφόσον γίνεται με τα ενδεδειγμένα υλικά και μόνο με την καθοδήγηση του εξειδικευμένου οδοντιάτρου, που γνωρίζει τις ενδείξεις, τις αντενδείξεις, τις δυνατότητες και τους περιορισμούς των διαφόρων τεχνικών και έτσι είναι σε θέση να προσφέρει μια απολύτως ασφαλή λεύκανση.

Πώς μπορώ να βελτιώσω το χαμόγελό μου;

Πολλές φορές δόντια δυσχρωμικά, στραβά ή με έντονη κιτρινωπή χροιά, μικρά σπασίματα και ρωγμές σε δόντια, αραιά ή «κοντά» δόντια, ούλα που φαίνονται πολύ στο χαμόγελο, κ.ά. είναι σημεία που διαταράσσουν την ισορροπία και την αρμονία στο χαμόγελο και στερούν από τον εαυτό μας την αυτοπεποίθηση ενός ελκυστικού και λαμπερού χαμόγελου.

Μια επίσκεψη στον οδοντίατρο με τον οποίο θα μοιραστούμε όλες μας τις σκέψεις και τις επιθυμίες σχετικά με το χαμόγελό μας, μπορεί να μας ξαφνιάσει ευχάριστα, συνειδητοποιώντας πως η σύγχρονη συντηρητική οδοντιατρική προσέγγιση μπορεί να είναι μια άμεση και οικονομική λύση για να αποκτήσουμε ένα όμορφο και λαμπερό χαμόγελο.

Πρέπει να βουρτσίζω τα δόντια μου με ηλεκτρική οδοντόβουρτσα; 

Ο σωστός τρόπος βουρτσίσματος δεν σχετίζεται με τον τύπο της οδοντόβουρτσας, αλλά με τον τρόπο χρήσης της. Η απλή οδοντόβουρτσα χειρός μπορεί να είναι το ίδιο αποτελεσματική με εξειδικευμένες οδοντιατρικές ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες. Η εκμάθηση σωστού τρόπου βουρτσίσματος και υιοθέτησης σωστών συνήθειων στοματικής υγιεινής γενικότερα, είναι υποχρέωση του οδοντίατρου στα πλαίσια άσκησης προληπτικής οδοντιατρικής. Ο οδοντίατρος αφού εξετάσει τη στοματική κατάσταση του ασθενούς, είναι σε θέση να του προτείνει τα κατάλληλα μέσα στοματικής υγιεινής, βάσει των δικών του αναγκών.

Πως να επιλέξω την κατάλληλη οδοντόβουρτσα;

Ο οδοντίατρος μπορεί να κατευθύνει στην επιλογή της κατάλληλης οδοντόβουρτσας, ανάλογα με τις κλινικές απαίτησεις που αφορούν τον κάθε ασθενή ξεχωριστά.

Οι προδιαγραφές που πρέπει να έχει μια οδοντόβουρτσα είναι οι εξής:

  • Πρέπει να είναι μαλακή (soft). Οι οδοντοβοουρτσες με αυξημένη σκληρότητα πρέπει να αποφευγονται. Οι πολύ μαλακές οδοντόβουτσες συστήνονται από τον οδοντίατρο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, κυρίως μετά από χειρουργικές επεμβάσεις.
  • Πρέπει να έχει σχετικά μικρό μεγεθος κεφαλής για να επιτρέπεται η προσπέλαση σε όλα τα σημεία.
  • Οι θύσσανοι πρέπει να αποτελούνται από ίνες ναυλον, με αποστρογγυλεμένα ατραυματικά άκρα με ελαστικότητα.
  • Οι θύσσανοι πρέπει να διατεταγμένοι σε παράλληλες σειρές και στίχους και να είναι πυκνοί.

Μπορώ να κάνω ορθοδοντική χωρίς να βάλω σιδεράκια;

Παλαιότερα η ορθοδοντική θεραπεία έπαιρνε πολύ περισσότερο και τα μεταλλικά σιδεράκια που είχαμε στη διάθεση μας ήταν μη ελκυστικά. Σήμερα όμως έχουμε πολλές περισσότερες επιλογές.
Η ¨αόρατη ορθοδοντική¨ είναι η εναλλακτική και περισσότερο αποδεκτή αισθητικά λύση για τα άτομα που τα κλασικά σιδεράκια τους αποθαρρύνουν.  Έτσι, με τη χρήση λεπτών διάφανων ναρθήκων έχουμε τη δυνατότητα να αποκαταστήσουμε κενά μεταξύ δοντιών ή στραβά δόντια, αποκτώντας ένα όμορφο χαμόγελο.

© Copyright 2018
Μαρία Ανέζα Λούκα, Χειρουργός Οδοντίατρος

Λεωφόρος Ειρήνης 6, 151 21, Πεύκη Αττικής

Τηλ.: 211 4002560
Κιν.: 6946258562

Κατασκευή Ιστοσελίδων